2020. november 30., hétfő

Büdös kasszia, vad szennacserje - Senna tora (syn. Cassia obtusifolia) - Virágzó gyógynövény. 5 mag - Jelenlegi ára: 400

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Senna tora (syn. Cassia tora, Senna obtusifolia) – Büdös kasszia, vad szennacserje
5 db mag!
A Himalájától keletre, Kínában, Japánban és Koreában, illetve Vietnámban, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken nagy területen elterjedt sárga virágú bokor, őshazája a Himalájában, 1400 méteres tengerszint feletti magasságokban keresendő. Legfeljebb 1 méter magasra nő, levelei szárnyaltak. Május-júniusban fejlődő virágai szépek, mély sárgák. Kínában leveleit zöldségként fogyasztják, magvainak forrázatából kávépótló italt, valamint görcsoldó, májvédő, általános méregtelenítő gyógyteát főznek. Nagy mennyiségben mérgező!
Kedveli a nedves talajokat, de a rövid ideig tartó szárazabb időszakokat is tűri. A talaj kémhatásában nem válogat. A napos, félárnyékos helyeket részesíti előnyben. Fagytűrése mínusz 10-12 fok körüli, ezért csak cserepes növényként tarthatjuk, esetleg nagyon védett mikroklímájú helyen, városok belső udvaraiban, a fagyos szelektől védett helyen a szabadban is átteleltethető.
A csírázás hőkezeléssel gyorsítható. A magokat vetés előtt kb. 80-90 fokos vízzel leforrázzuk, 8-10 másodpercig a forró vízben hagyjuk, majd langyos vízben 12-24 órán keresztül áztatjuk. Ezután vetjük el kb. fél centiméter mélyre, termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 23 fok körül van, a hőkezelt magok csírázási ideje 2-8 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-11-30 13:51 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése