2021. június 28., hétfő

HATALMAS FARAGOTT JÁDE CSÁSZÁR A SÁRKÁNYSZÉKBEN, EREDETI KORONÁVAL, KÍNAI TAOISTA TÖMÖR FA SZOBOR - Jelenlegi ára: 1 000

JÁDE CSÁSZÁRT ÁBRÁZOLÓ HATALMAS MÉRETŰ FÁBÓL FARAGOTT KÍNAI TAOISTA, FESTETT ÉS GAZDAGON ARANYOZOTT FA SZOBOR
IGAZI RITKASÁGA, HOGY FILIGRÁN TECHNIKÁVAL KÉSZÍTETT EREDETI CSÁSZÁRI FEJ ÉKE IS MEGVAN AMINEK KÜLÖN GYŰJTŐI KÖRE VAN
A SZOBOR MÉRETE HATALMAS, SZINTE EMBER NAGYSÁGÚ
KEZEI KÖZÖTT FESTETT FA LAP, ÚGYNEVEZETT JÁDE TÁBLA
VALÓSZÍNŰLEG TEMPLOMI DARABNAK KÉSZÍTETT
RENDKÍVÜL NEHÉZ, 40-50 KG KÖRÜL VAN
JÁDE CSÁSZÁR (Yuhuang)
A Jáde császár a kínai taoista és a késői népi mitológiában a legfelsőbb fejedelem, akinek alá van vetve a mindenség: az ég, a föld és a föld alatti világ valamint az összes istenség és szellem. Alakja feltehetően a 10. században alakult ki, valószínűsíthető, hogy hatott rá a buddhizmussal bekerült indiai Indra alakja is. A Jáde császárt általában trónon ülve képzelik el, szertartásos császári köntösben, amelyet hímzett sárkányok díszítenek, fején császári fejék, kezében jáde-tábla. Szakálas, bajuszos arca kifejezéstelen, ami a taoizmus szerint az igazi nagyság jele. Úgy tartják, hogy az Égi Palotában lakik, amely a 36 menny közül a legmagasabbikban található. Udvarában sajátos hivatalok (minisztériumok) vannak: a mennydörgés, a tűz, a tengeri szelek, az öt szent hegy és a gazdasági hivatalai. Később a Shangdi ("legfőbb úr") címmel ruházták fel.
MÉRETE MONUMENTÁLIS : 115 CM
SZÉLESSÉGE: 46 CM
MÉLYSÉG: 36 CM
MONUMENTÁLIS MÉRETE, HATALMAS SÚLYA ÉS KIMAGASLÓ ÉRTÉKE MIATT NEM POSTÁZHATÓ,
DE A SZÁLLÍTÁSBAN TUDOK SEGÍTENI BP-I CÍMRE 10 000 TUDOM EGYEDILEG KEZELT CSOMAGKÉNT KÜLDENI, AHOVA CSAK A SZOBROT SZÁLLÍTJÁK, ÖNNEK MEGFELELŐ ÉS EGYEZTETETT IDŐPONTBAN.
VIDÉKRE KÉREM, HOGY KÉRJEN EGYEDI AJÁNLATOT, DE MAXIMUM 30 E FT A HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS AMIKOR CSAK EZT AZ EGY DARABOT VISZIK EL AZ OTTHONÁBA, HOGY MÉG VÉLETLENÜL SEM SÉRÜLJÖN MEG.

Jelenlegi ára: 1 000 000 Ft
Az aukció vége: 2021-06-28 19:10 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése