2021. szeptember 26., vasárnap

Igazi ritkaság!Gyönyörű Andreas Huber Anker óra labdarúgó világbajonság 1966 Jules Rimet-kupa - Jelenlegi ára: 39 900


Az Anker óra a német  Andreas Huber Company védjegye.
A „ Reichskrone – Anker – Uhr” teljes védjegyet 1912. június 11-én adták ki. Andreas Huber 1856-ban alapított egy kis óraboltot München városában, és 1880-ban a „ Bíróság által kijelölt óragyártó” címet kapta. Bajor király. 1888-ra a kis üzlet az Andreas Huber Társasággá vált, és München szívében volt. A magas színvonalú gyártási szabványok iránti hírnevük miatt a társaság meghívást kapott arra, hogy vegyen részt a müncheni és a hamburgi obszervatórium kronometrikus berendezésének gyártására irányuló versenyen. 1913-ban a társaság gyárat nyitott Berlinben és Hamburgban. Az I. világháború idején az összes tevékenységet felfüggesztették, de 1924-re a társaság annyira felépült, hogy az egyik Zeppelin léghajót felszerelték a vállalat által gyártott kronométerekkel és műszerekkel, és 1936-ban a társaság megkapta a téli olimpiai játékok időzítési szerződését. A második világháború alatt a műhely, az irodák és az értékesítési központok megsemmisültek. Amint azonban rendelkezésre állt a munkaerő és az anyagok, a létesítményeket az eredeti helyszínen újjáépítették. Az Andreas Huber Company a Svájcban, Franciaországban és Németországban működő más kiemelkedő óragyártók kizárólagos értékesítési és szolgáltatási helyévé vált. A finom órák értékesítése, szervizelése és helyreállítása mellett a cég külön műhelyt tartott fenn az antik órák számára.
1930 és 1970 között a labdarúgó világbajnokságokon a nemzeti válogatottak a Jules Rimet-kupáért léptek pályára. A győzelem görög istennőjét, Nikét ábrázoló alkotás a torna ötletadójáról – Jules Rimet, aki mellesleg akkoriban a FIFA elnöke volt – kapta nevét. Először Uruguay válogatottjának sikerült elnyernie 1930-ban.
A Rimet-kupa egy vándorserleg volt, melyet a győztes négy éven keresztül birtokolhatott, a brazilok azonban 1970-ben elnyert harmadik vb-címükkel örökre elhódították. Ezt követően a dél-amerikai ország labdarúgó-szövetségének székházában őrizték 1983-ig, amikor ismeretlen tettes ellopta, és azóta sem került elő.
Az 1966-os világbajnokságot a foci szülőhazájában, Angliában rendezték. A hazaiak akkor nyerték egyetlen világbajnoki címüket. A Jules Rimet-kupát Bobby Moore csapatkapitány vette át II. Erzsébet királynőtől, így hivatalosan ő volt az első angol, aki magasba emelhette. Nem hivatalosan azonban a bűnöző Sidney Cugulleret illette ez a dicsőség.
A trófea hónapokkal a világbajnokság kezdete előtt megérkezett Angliába. London egyik központi kiállítótermében tették közszemlére, a biztonságra azonban nem ügyeltek túlzottan az illetékesek, hiszen álmukban sem gondolták volna, hogy valakinek eszébe juthat ellopni a világ egyik legismertebb műtárgyát.
Sidneynek eszébe jutott. Egyetlen ajtózárat, és egy vitrinlakatot kellett csak feltörnie ahhoz, hogy hazasétálhasson a ballonkabátja alá rejtett serleggel. A tolvaj öccse, a szintén hétpróbás Reg is a tetthely közelében volt.
A Scotland Yard történetének egyik legnagyobb keresőakciója nem tudott semmilyen eredményt felmutatni. A Jules Rimet-kupát egy héttel az eltűnése után, egy Pickles nevű kutya találta meg, újságpapírba csomagolva, egy külvárosi utcán, a sövény alatt. A tolvaj kilétére soha sem derült fény.
A döntő minden idők egyik legvitatottabb mérkőzése lett. A szünetben 1-1-re álltak, majd az angolok másodszor is vezetést szereztek, de a németek a lefújás előtt újra egyenlítettetek. Az első viták már itt kialakultak, hiszen az angol játékosok szerint egy német játékos kézzel ért a labdába az egyenlítés előtt, de a játékvezető megadta a gólt, jöhetett a hosszabbítás, amelyben Geoff Hurst, akinek korábban csak egy válogatott gólja volt, duplázott, és megnyerte a világbajnokságot Angliának.
Fantomgól, Wembley-Tor, avagy bosszú Sztálingrádért
Hurst góljáról rengeteget beszéltek, a legvadabb összeesküvés-elméletek születtek a vb-döntőt eldöntő találatról. A világ legjobb bírójának tartott svájci Gottfried Dienst nem látta az esetet, így a gólt a partjelző, a szovjet Tofik Bahramov ítélte meg. Az azeri asszisztenst a németek azzal vádolták, hogy a szovjetek elődöntős kiejtése miatt ítélt az NSZK ellen, később pedig olyan pletykák is elindultak, miszerint a halálos ágyán csak annyit válaszolt arra a kérdésre, hogy bent volt-e a labda: Sztálingrád.
Anglia története első és eddig egyetlen világbajnoki címét szerezte, de öröme nem lehetett teljes, a győzelmet beárnyékolja, hogy Hurst gólja valószínűleg tényleg nem volt bent. A futballfolklórnak mindenesetre részévé vált a gól, a németek Wembley-Tornak hívják a szabálytalan, de megadott gólokat, több reklámot is rendeztek a gól köré, és még egy Beatles-számban is feltűnik.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló rendkívül ritka  Andreas Huber Anker óra 1966-ból  óra  mechanikus szerkezettel hozzá korabeli  bőr szíjjal.
Andreas Huber Anker  óra az 1966-os labdarúgó világbajokságra gyártott  óra aminek a döntőjét Anglia-NSZK játszotta a Jules Rimet-kupáért.
Ritka kihagyhatatlan gyűjtői darab!
Mérete : 32 mm korona nélkül.
Nem nagy méret inkább értékét a ritkasága adja.
Gyönyörű  kicsit paitnás számlap szép  indexekkel szép mutatókkal. Szép tok . Szerkezete  teszi dolgát  működik.. Hozzá szép korabeli  bőr szíj . Igazi gyűjteményi darab de hordásra sem utolsó  ez a gyönyörű Anker  óra. A képek magukért beszélnek. Mérete : 34 mm korona nélkül.
Óráimnál tok polírozás krómozás ródiumozás aranyozás mutatók foszforozása 7 munkanapon belül megoldható.
Pontosság, járástartalék, megbízhatoság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "; felhasználó további termékei"; -re kattintva!
Posta: 1100 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 39 900 Ft
Az aukció vége: 2021-09-27 08:37 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése